Helsinki !

Dagen börjde med att vi (Laura, Heidi och Janina) satt i tåg 4½ timme. Tiden gick ändå ganska snabbt p.g.a. gott sällskap. När vi anlände till helsingfors runt 17tiden, lämnade vi väskorna på tågstationen (i såndär bagageskåp),och gick sedan ut på stan. Gjorde en del shopping, men det blir mer i morgon. När klockan närmade sig 21, hämtade vi väskorna från stationen, och tog bussen till Arabia, där min syster bor. Eftersom min syster slapp jobbet först klo. 21, och vi inte hade någon nyckel, så gick vi även till butiken. Det var just och just så vi hann före butiken stängdes. Nåjaa, vi köpte ingredienser till pizza, och gick sedan och väntade i trappuppgången till min systers lägenhet. Som tur behövde vi inte vänta länge före hon kom. Nu har vi bakat och ätit pizza. Gott var det.

Som jag sa, så blir det mer shopping i morgon. Vi skall antagligen besöka itäkeskus. Fun ! sen får vi se vad det blir på kvällen. Önskar er alla ett got nytt år !

Ha det bra!


Hey you might just wanna sit down when i tell you this, Honey !

Jaaahapp. Är väldigt stolt över mig själv, har nämligen varit på lenkki. Riktigt skönt var det, att bara springa av sig allt. Släppa alla tankar för en stund. Lenkki är mitt sätt att handskas med olika känslor. Speciellt ilska. Sprang hem från villan en gång då jag var arg, och cyklade sedan tillbaka, eftersom jag inte hade nycklar med mig...

Nåjaa men i alla fall. I morgon åker jag ner till Helsingfors med Laura och Heidi. Vi får antagligen även sällskap av Janina på tåget. NiceNice, I like ! Vi ska övernatta hos min Kära syster. Vi har planerat att komma hem på lördag. Så det betyder att vi firar nyåret i Helsinki! Beat that ! Har ännu ingen aning vad vi skall hitta på, på nyåret. Men jag är helt säker på att det blir något Kul. Och så var det ju dehär med REA. Kommer alltså att bli en del shopping också.



Bara för att jag älskar denhär bilden. Laura och Heidi förra nyåret.

Till sist skall jag dela med mig av en låt. Enjoy !

Alice in Videoland - Radio song


Shit happens, life goes on.


Blott en dag, ett ögonblick i sänder...

Vaknade ungefär 14:15 då Heidi skickade ett meddelande. Jag funderade på att fortsätta sova, Men som tur var fortsatte jag inte. För några minuter efter ringer min kusin. De hade försökt få tag på min pappa och syster men ingen av dem svarade. Jag svarade. Och fick nyheten. Sedan meddelade jag hela familjen. Eller inte pappa, för honom fick jag inte tag på. Men genom mamma fick vi tag på honom. Pappa åkte rakt från jobbet till fammu och faffas. Jaa eller, det heter väll bara faffas från och med nu ...

R.I.P Lahja-Karina Fagerholm ! <3
Jag kommer att sakna dig. Det gör jag redan nu...
Och jag ber om ursäkt att jag inte har besökt er så ofta på de senaste åren.
Jag tog dig som en själv klarhet. Och nu är det försent.
Hoppas du har det bättre var du än är nu.
Älskar dig väldigt mycket, även om jag inte har visat det så bra !
Hoppas vi syns ännu någongång i framtiden.


År 2009 är det värsta året någonsin i mitt liv. Den långa listan med "dåliga" saker, tar lätt över den med "bra" saker. Men det är inte långt kvar till nyår. Hoppas verkligen av hela mitt hjärta, att år 2010 skulle innehålla mer "bra" saker. Jag hoppas även att under dessa 3 dagar som återstår av 2009, så skulle det inte hända något mer "dåligt". Fast i och för sig så hoppades jag på det före jag fick samtalet av min kusin tidigare i dag. Och se hur det gick? Med min tur kommer det ännu att hända något negativt...

 


Cause I'd get a thousand hugs, from tenthousand lightning bugs.

"Det känns faktiskt ganska bra att mina känslor håller på att svalna. Snart är det ända som är kvar härliga minnen tillsammans med min första kärlek, för det tror jag att "han" var. För gemfört med ***** så... vet jag inte... Det var mycket äktare med "honom", och jag visste hela tiden att ***** var en idiot. Men jag hoppades väll ändå det bästa med *****. Men med "honom" var det allvarligt, "han" var något jag ville ha, "han" fick mig att känna lycka... Men "han" var något jag aldrig kunde få. So get over it! "

Selena Gomez - The way I loved you

And it was wonderful,
It was magical,
It was everything i waited for,
a miracle.
And if i should ever fall in love again
whit someone new
Oh, it could never be the way
No it could never be the way
I loved you.

Haha. Deep stuff. Det brykar bli mycket onödiga tankar denhär tiden på natten (20före 2). Jag skulle ha måsta gå och sova för några timmar sedan, så jag orkar upp i morgon till jobbet. Börjar halv8 på morgonen. It's gonna be some serious pain att komma upp ur sängen på morgonen. Men hey, I need money, så det är bara att sluta klaga and go to bed. Sweet dreams ppl!

Polttaa kesäkatumiestä, kosteaa höyryä nousee tiestä.

Haha. Nu ska jag ta och bjuda på foton från min Cheerleading tid, vilket är about de 6 senaste åren .
 Cheerleading is not just a sport, it's a Lifestyle.
Enjoy !





Ni som känner igen er från något foto, Kommentera gärna !


Hate sundays

Suck ! Söndagar är allvarligt ett av det tråkigaste som finns. Det finns absolut inget att göra. Okej, det där är inte helt sant. Skulle man använda sin fantasi nå lite, skulle man säkert hitta på en massa att göra. Som att gå ut och hoppa i snöhögar, det skulle vara kul, men har ingen lust att göra det ensam.

Och så är det ju mellan-dags-rea på stan. Men har ingen som helst lust att fara och tränga mig bland en massa folk. Och btw, vill jag inte slösa mina pengar i Vasas fattiga urval av klädaffärer. Sparar hellre pengarna till Helsingfors, som jag skall besöka på nyåret med Laura och Heidi. Väntar ivrigt på det !

En anna sak som jag väntar på är att min kära Krombi-tomte ska komma på besök till Vasa. Alltid då Kira är hemma i krombi, börjar mitt boring-life. Jag är så van vid att då Kira är i vasa, så är jag nästan aldrig hemma. min dag ser oftast ut såhär : Skolan, stan, kiras, träning, hem (där jag endast sover). Eller så sover jag vid Kiras. Eller sover och sover. Brykar nog bli lite mindre sovande. Men nu när Kira är borta, ligger jag bara hemma med datorn i famnen... How boring isn't that ? Snällla Kira, kom ti Vasa nuuuu !

Nåjaa, men nu ska jag sluta klaga. Det är ju i alla fall Jul-lov.
Hade bra människor!

C u !


Bang! Bang! The radio .


Bilden är från Wappulounas09 @ Ruka. Kiras bild.

Ligger åter här i min kära säng. Klockan är 4 på natten. Mmmm, väldigt passande tid att vara uppe och fundera på varför jag inte kan hoppa med snowboarden sådär som killen på bilden? Någon som har svar på denna fråga ? Jag är så Sjukt avundsjuk (skrivs det sådär ?) på dem som kan hoppa och tricksa som aldrig förr...

Någonting som får mig riktigt på G, är att kolla snowboard clip på youtube, speciellt IsenSevens videon. Isenseven är en Pro snowboardcrew från tyskland. Kolla Dethär och Dethär clippet, sjukt bra. Musiken, stämningen , landskapet, pojkarna, ALLT är bara för härligt. NiceNice, tycker inte ni det ?

Nåjaa, Pointen var iallafall den att jag ligger här och kollar på clippen, och skulle så hårt själv vilja lära mig hoppa med boarden... "Övning ger färdighet" som man brykar säga, men har ännu inte kommit fram till var jag skall öva. Måste väll bara ta närmaste snöhög. Fast min åkning ser nog ut såhär för det mesta:




Haha. Stiligt, jag vet. Nåmen huvudsaken man har kul, eller hur ? Och kul hade/har jag garanterat, Speciellt med fröken Lillskrubb. Hade en oförglömlig resa upp till Ruka i våras ! Blir garanterat en ny resa nästa år ! Eller hur Kira ?


Happy B-day Sistaaah !

Som sagt, min kära storasyster fyller 20år i dag. Wooohooo, halv vägs till 40 ! *\o/*
Grattis Mia ! <3

Denhär är till dig:

Massor med kramar från din lovely lillasyster !
Happy B-Day !


I got a feeling, that to night's gonna be a good night .

Och bara för att Niko ville att jag skulle skriva något på finska så han också skulle förstå något, niin kirjotetaan sitten suomeksi.

Minä ja Heli klo. 6 aamulla Björköpyyssä. Spurgut <3

Soitin parhaalle kaverilleni Helille tänään ilta päivällä. Halusin vain kuulla mitä hänelle kuuluu ja mitä hän ajatteli tehdä tänään ilalla. No, loppu tulos oli se että lähdin hänen luokseen käymään. He olivat kaikki (Heli, Niko ja Teemu) menossa baariin myöhemmin illalla. Vilma, Nikon serkku Helsingistä, oli myös lähdössä heidän kanssaan ulos, mutta hän tuli vasta myöhemmin.

Kun Heli kertoi että Vilma on myös kaksikielinen, meillä alkoi kunnon keskustelu siitä, miten suomenkieliset haukku meitä "ruotsalaisia" hurreiksi. Meillä oli syvä keskustelu tästä aiheesta, ja taisimme puhua aika kovaan ääneen kun pojatkin meille nauroi.

Mutta kuitenkin, meillä oli tosi hauska ilta. Minun ilta kuitenkin loppui kun muut lähtivät baariin. Olisi ollut kivaa lähtee mukaan... Noh, 3½ kuukauden päästä sitten. 

Nyt makaan sängyssäni ja katson elokuvaa "Fighting" jonka Niko minulle lainasi. Olis tossa parisen muutakin leffaa katottavana jos vaikka jaksaisi valvoa koko yön.

Toivotan kaikille hauskaa iltaa. Pitäkää minunkin puolesta hauskaa !

C U !

- Looper -


Love it !

Jag älskar att shoppa. Vem gör inte det ? Känslan då man hittar ett riktigt fynd, Obeskrivlig. Och med årens lopp har man ju utvecklat dethär med shopping. Gjort det bekvämare, enklare och roligare. Jag menar, man kan ligga i sin säng bland massa täcken och kuddar och shoppa. Är det inte underbart ?

Just nu ligger jag faktist i min säng med mammas lap-top på magen, och kollar igenom min favorit shopping sida på internet. Ni vill säkert veta vilken det är ? Nåjaa, måste väl berätta det då --> www.gals.fi
I'm going crazy ! I just love det mesta man kan hitta på denhär sidan. Hääärliga färger, härliga modeller och härliga märken. MEN inte så härliga PRISER. Suck.

Här är lite av det jag vill ha :


Snälla någon, ge mig detta. Skulle gärna köpa själv, men har verkligen inte råd ...
För allt detta är jag uppe i 673,90€.

Nåjaa, ska nu fortsätta drägla. Senare kanske det blir lenkki. Man får gärna joina mig!
Ha det bra !

- Looper -


Julafton

Till en början vill jag tacka sötJae, för att hon har orkat fixa denhär bloggen åt mig, så Kram på dig Jae !


Min dag började inte sådär jätte bra. Blev väckt av mamma klo halv12. Jag vet, jag vet, de flesta åker upp ur sängen hur tidigt som helst bara för att det är julafton, de gjorde även jag för några år sedan, men eftersom jag inte längre är ett jul-fan, så ville jag hellre ligga i sängen och fortsätta gå omkring i drömmarnasvärld. Men jag tvingade mig själv upp ur sängen, och med ett humör på den sämre sidan, tog jag mig ner för trapporna för att sedan kasta mig på soffan framför tv:n.

Efter en timme, drog jag mig upp ur soffan, släpade mig upp för trapporna, klädde på mig och åkte till Dammbrunnsgården för att hälsa på mommo. När vi kom hem igen, kurrade magen för fullt, och det var dags för mat. Kan säga att jag var väldigt missnöjd med den , men huvudsaken att jag blev mätt i alla fall.

Senare var vi en sväng till begravningsplan. Måst säga att det var väldigt vackert mad alla de tända ljus i drivorna, men brrrrrrrr va kallt det var. Det var väldigt skönt att slippa in i värmen och dricka en kopp glögg. Fick även julklappar, men dem har jag inte något desstumer att säga om.

Jul och traditioner hör verkligen ihop, eller hur? och alla familjer har sina egna traditioner. Vår ända egentliga tradition (som skapats de senaste åren) och dagens höjdpunkt är: Spela spel och äta smörgåstårta. Haha. Man kan ju tänka "wtf?". Måste medge att kanske det är lite onormalt, men vem sa att jag och min familj är normala? Kul hade vi i alla fall. Och bästa var då mamma drack en klunk öl och började skratta. Hoppas verkligen ni vet va som händer då? nåjaa, ölen kom ut genom näsan. Jag skrattade så tårarna rann och magmusklerna verkte. Haha.

Nu har jag berättat lite om min Julafton, Jag hoppas att alla har haft en riktigt trevlig och mysig afton i år.
Vill ännu önska alla en sista gång:
God Jul !

- Looper -

About her



Lottisgulle äger den här bloggen, så jag kan ju passa på att berätta lite om henne. Jag lärde känna henne redan i dagis, vad kan vi ha varit, 3 år gamla? Hon lämnade dagis ett år före mig för att börja i förskolan så där förlorade vi kontakten. På femman hade vi träslöjd tillsammans. Hon och Mirwa tycker jag och Kitty var asbarnsliga på grund av att vi inte ville lyfta ner brädor "för vi kunde få stickor i fingrarna". Haha!

Hursomhelst hade jag & K hållit på med cheerleading i ett halvt år, när hon också testade på det och föll som en fura (fina uttryck, i like). Efter det blev vi hur bra vänner som helst igen, vi delade ju det roligaste intresset! Vi gjorde akrobatik och stunter på skolgården, vi var galna. Vi gick 3 år tillsammans i högstadiet BGS, 2 år i samma klass. Gud vad vi hade roligt. Ibland låg jag & L och skrattade på golvet åt någonting (vi hade alltid roligt, åt allt) så vi blev utvisade ur klassrummen och sådant. Vi delade samma musikstil, så på rasterna satt vi ibland och sjöng.

Nu går Lotta på närvårarlinjen medan dumma jag har valt gymnasiet. Inte för jag ångrar det en sekund, men helst av allt hade jag valt kombi (om det hade gått med VÖS istället för VG blabla). Lotta är smart hon. Vi brukar vara ute och gå ibland. Flera timmar brukar det bli.

Läs min fina cheerleadingtjejs blogg! :)
Och god jul förresten. Det är ju julafton!
♥: Janina

shining so bright





onödigt inlägg jag vet, men måste se hur designen ser ut plus lägga in lite i andra kategorier hihi :) tryck förresten på f5 om ni inte kan se den. nu kan jag ju passa på att tala om för världen som inte vet, att lotta är min base i cheerleadingen, alltså en av dem som lyfter mig. det har hon oftast varit, genom alla våra gemensamma cheerleadingår (alltså alla). hon är absolut bäst.

s u s h i



I'm swimming in the ocean of pillow case blue & I sink so deep in you, you gonna save me or not?
could we have a moment? could we have a moment? it feels so real
I'm picking out a blossom, I pin it on the wall - it feels so real, so real


I'm giving you a haircut, walking to the sushi bar, shopping at the goodwill, learning how to swing dance
& I sink so deep in you, you gonna save me or not?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0